Новини ReplaysTeam PsiBet
StarCraft:BroodWar StarCraft 2 Heroes of the Storm
 

Gorchiza за живота в Корея и StarCraft-а

Gorchiza, немалко са хората, които следят случващото се с теб в Корея. И все пак, за още повечето, които не са наясно, би ли ни обяснил защо си там?

В момента следвам мечтата си – да бъда в Корея. За мен това място е невероятно, макар живота тук да е много по-труден и сложен от този в България. В момента до изучавам езика и после ще следвам бакалавър. Върша и много други странични неща.

Докога ще си в Корея и от кога беше планирал престоя си в Изтока?

От много отдавна се стремях към това, плана е да седя 5 години минимум , ако не ме изгонят до тогава ако разберат какъв нууб съм на старкрафт (: Както казах и по-горе, това е отдавана цел в живота ми, която успях да постигна и съм много радостен. Живея прекрасни дни (:

Какви са най-големите разлики на Корея със Запада, нещата които ще се сторят странни на българина/европееца?

Културата като цяло е много по-различна от тази на Западния свят и в частност българската  реалност. Не знам какво точно би изплашил някой тук, твърде много са нещата от които може да се почувствате зле, объркан или притеснен. Всеки човек различно приема този свят. На някой може да му липсва киселото мляко, сиренето, луканките, разни вкусове от България ( най-вече шкембето ! грасте ! ) , други като мен бирата много им липсва + българския език. Жените също може да не са по вкуса на всички тук. По-различни са , да не кажа доста. Но според мен най-вече езика плаши хората, което не би трябвало да е така. Език като език е, все едно учите английски трябва да е. Ако не се плашиш го учиш. Вярно има много точки на трудности и притеснения , но минават с времето. Но ако човек се отдаде на тази страна ще му хареса според мен. Има много предимства пред Запада и България.

Gorchiza и Bisu
Gorchiza и Bisu

Видяхме снимките ти от StarCraft преживяванията. Разкажи ни какво успя да видиш, каква е разликата да гледаш на живо случващото се?

Като запален вече от доста време по Старкрафта, тук е идеално за мен. Организацията на този вид нов спорт е много добра. До сега гледах Proleague мачове предимно , тъй като старкрафт 2 тук е много по-слаб според мен. Само като се има впредвид колко е зле студиото на ГОМ... ОГН например е класи над тях.  Разликата на живо е в пъти... пъти повече !!! Не знам, но емоцията е много силна и трепериш на всяко мърдане на куче в ЗвЗ и тълпата пъхти или се вълнува как s2 мести кучетата да бие поредния КТ нууб. Тълпата и емоцията сама те подтиква да станеш да викаш , ръкопляскаш , кефиш , ядосваш и тн. За мен много ярък спомен си остава финала на  Winners league , където мойте биха и много се накефих на мача. Финала особено бе със страхотен заряд. Но от към организация бях смаян. Няма да коментирам, че билетите – входа е безплатен, но има щандове храна навсякъде. Най-вече искам да обърна внимание на това, което ми спаси живота в този ден е одеалото, което даваха. Тъй като Горчицата е пич и отиде по тениска а стана 5 градуса изведнъж, бях напът да пукна (: . На входа ми дадоха одеало със знака на пролигата дето сега ползвам за секси кърпа. Дадоха ми от тези неща за загряване на ръце дето ползват играчите преди мача – това чудо е невероятно !!! Радиатор в ръката ти ! И разбира се , балончета за ръкопляскане ми дадоха. Хареса ми, че мажоретките ни метаха храна и вода постоянно (: особено като имаше проблеми с компютрите. Искам да отбележа, че мажоретките на СКТ бяха много по-яки от тези на КТ ... нормално.

Какво би казал за Bisu сега след като се докосна до него буквално и преносно =)

Много зависи кой ден ме питаш това ! Е днес бих го пребил и после питал защо е такъв идиот заради МСЛ-а. А след финала бих го опипал и аз ! Защото на снимката аз така се стреснах той дойде гушна ме и ме опипа по долната част на гърба много стабилно. И аз О.о . Иначе само си поговорихме, че има много фенове  и т.н. Казах му да се стегне да спечели някой тур, той ми се усмихва (: . Днес ме мързеше да ходя на АСЕ и SKT , за да го набия, ма трябва да му кажа че е нууб да се мотивира малко. Според мен той играе най-добре тази игра. Простата причина е, защото има екрани на стадиона отстрани с камери от първо лице и неговия контрол е просто несравним, ни ти флаш ни ти джедон. Много изпипано играе страхотна механика. Дори един фентъзи играе супер дървено, а джаедонг играе много разхвърляно ( явно не си номерира хачеритата Техникс !!! ) Между другото Боксер е голям пич , поговорих си и с  него, много добър човечец и светнат. Кефи на макс (:  Заслужава да бъде легенда.

Gorchiza и BoxeR
Gorchiza и BoxeR

Има ли неща там, които се оказаха по-различни от това, което очакваше?

Не, честно казано така си го представях. Само се надявах корейците малко повече да знаят английски, трудно се намират такива индивиди. И ми се искаше да има повече трейнинг партнърс тук. Очакванията всъщност са ми надминати , имам чувството че всеки знае за старкрафт  тук. Първо бе мъжа учител в даскало , викам си ок. После чичкото в общежитието също мъж на 60 години, седи пред голямото тв и зяпа. Ок преживях го... Но след като учителката ми по корейски на средна възраст ме пита дали харесвам старкрафт и каза че тя е теран фенка , а аз протос фен, цял ден ме изпитва ей така защото съм протос ... Нещата станаха прекалено опасни! хората дори да не могат да играят, гледат, защото им е интересно... на моменти е шокиращо.

Какво можеш да кажеш за прогейминга в Корея, сега след като си доста по-наясно с атмосферата там?

Споменах и горе , мога да кажа, само че е  много по-напред от  световния прогейминг и има много да се научи от корейците. В момента старкрафт 2 набира скорост  в световен мащаб, но има много време  и най-важното корейците да се метнат там. Не виждам това как ще стане скоро...  Старкрафт 2 има още много да се развива като игра и общество. Според мен хората не осъзнават още че старкрафт 2 в момента е като старкрафт 1 1999 година – 2000 година. Твърде много ни очаква...

Как гледат корейците на един българин сред тях? Има ли много други чужденци?

Честно казано много малко знаят за България, да не казвам че го произнасят повечето много грешно – Пулгари ? ПулгариА ? Пулъгария ? Ако чуя Б в България , се чувствам горд. Знаят само за киселото мляко а.к.а. йогурта! Но се държат много добре с мен, имат голямо уважение към европейците, повече дори от американците. Например, с други азиатци не се държат добре. Но за тях сме интересни европейците , особено като сме много малко. Китайци , японци и други е пълно тук, така че разхождащ се европеец си е интересна гледка (:

По кои неща са назад от нас азиатците? (или поне смяташ, че при нас са по-добри) Като изключим жените и бирата, които е ясно, че са ни много по-хубави.

Оставяш ме без опции много.  Супите ни са много по-добри ! Хахахах . Назад са може би в общуването с чужденци, много се притесняват и са срамежливи. Но пък в така нареченото  Social drinking са по-напред от нас, много ! Ние си мислим че сме пиячи, но те са по-големи. Може да се предават по-лесно на алкохола, но са отдадени на каузата, може да спиш на улицата пиян или да си повръщаш спокойно. Даже е похвално! Какъв мъж само! Напил се е като куче! Това е похвално тук много често. От един приятел (крушоубиецът) чух много хубава история как младоженци се прибират у къщата на бащата кореец и българина пиян като кирка и получава вместо бой и викове: „Е тва е зетко бе ! Истински мъж , брао дъще !“

Българският или корейският начин на живот е по-щастлив и добър за обикновения човек според теб?

Зависи какво искаш от живота. Тук много се работи , много се учи, живота е труден. В България имаш време да починеш повече, да се забавляваш и т.н. Което за много хора е важно.  Но стандарта на живот тук е  по-висок, следователно от повечето работа. Всеки човек и половина или втори е  със смарт фоун примерно.  Не че няма забави тук, има , градът не спи , но и трябва още толкова да се работи (:

Ако има нещо, което според теб трябва да се каже за Корея, но не те попитах, сега е момента. Ако има какво да ни кажеш като на SC играчите и българите, сега е момента =)

Ако се занимавате със старкрафт много сериозно, елате тук и се пробвайте, аз лично се отказвам заради други хобита и работи, с които се знаимавам. Нямам времето да тренирам по цял ден и да бъда на ниво примерно. Така че мога да дам съвет на другите, ако мислите, че правите нещо повече от удоволствие, по-добре се откажете. Играйте само с удоволствие играта от време на време . Времето ви никога няма да е достатъчно за да сте на топ ниво според мен (: Отдаването трябва да е твъдне голямо, лично аз не успях да отдам това време. Но все пак ще отида отново на GSL клалификациите през Май... Айде до скоро и наслука ! (:

Докоснете се и до атмосферата на Winners League финала чрез видео материалите на Gorchiza: http://www.youtube.com/watch?v=kHlNyK1uCGs, http://www.youtube.com/watch?v=-gNiXF-fWRE

(24) коментара
Автор: LETALiS | Публикувано на 23.04.2011 19:22
Zograf
 Супер интервю.
Успех на Горчица!
23.04.2011 19:56 - 
kpacbo   - 
 Fighting ;D
23.04.2011 20:50 - 
saNDY
 *bravo**GJGJ*Fighting ;D
23.04.2011 20:54 - 
zahari_acmilan   - 
 Аве ти се снима с твоя , иди се снимай сега с моя :D Да видиш ква душичка е :D
23.04.2011 23:40 - 
UKIO_bg
 аааааа бахти якото. Горчица, евала човек ! Ей тва е ! Поне един от нас ще има да е отишал там и да си е сбъднал мечтата :)
Ся гледах и 2-та клипа - просто невероятна атмосфера. Не мога да си представя какво е на живо ...
24.04.2011 00:05 - 
UKIO_bg
 А ти какво учиш там ? Каква специалност си ?
24.04.2011 00:06 - 
Gnomman
 Горчица, по овър палърд от инфестора си !!! *powaaaaa*
24.04.2011 00:18 - 
OutOfTouch   - 
 Винаги е чудесно, когато някой изживява мечтата си :). Пожелавам го на всички :).
24.04.2011 00:18 - 
LRM-TechnicS
 Imba)P(GorchiZa Forever!
Gl hf gg gm go enjoy sir ~
24.04.2011 00:31 - 
iF-Sexy   - 
 Аз си мислех ,че се бъзикате като е заминал.ГЛ и напред ;)
24.04.2011 11:22 - 
OutOfTouch   - 
 Абе..един въпрос малко в страни. Bisu да не е сраснат с това яке ? Където го видя, все с него и така от месеци.
24.04.2011 12:22 - 
TheSkull
 tuka vijdam mn zvezdi 4esno kazano zvezdi kato IF-SEXY a i da ne zabraviam OutOfTouch ......
24.04.2011 14:57 - 
vader
 Горчицата е мощ.
24.04.2011 15:03 - 
chukolna   - 
 определено Горчицата е мощ, евала батко.
24.04.2011 16:36 - 
XaXo
  ^^
24.04.2011 17:04 - 
saNDY
 TheSkull ти от каде си
24.04.2011 21:59 - 
TheSkull
 se ot tam sym si :D
25.04.2011 13:01 - 
LETALiS   - 
 От където и да си, пиши на кирилица, че иначе ни нарушаваш правилата и трябва да трием ;(
25.04.2011 18:59 - 
Borislav   - 
 Аз още си чакам банера по предаванията на живо : )
25.04.2011 20:47 - 
Borislav   - 
 Решено е къде ще се пие! *bop**grast*
25.04.2011 20:57 - 
nichy   - 
 Браво бе, Горчица, най- после да направиш нещо смислено и ти ;)
25.04.2011 22:18 - 
neverborn
 браво браво само успехи и положителни емоции ти пожелажам
26.04.2011 11:02 - 
ArtOfDeath
 Браво, браво :)
27.04.2011 15:14 - 
WaRaX
 Ехее кога е заминал...как...защо...ебаси ЯКОТО :D Супер мн се радвам за тебе, изживей си го на макс :)*GJGJ*
01.05.2011 14:04 - 

Напиши коментар

Моля, влезте с потребителско си име, за да напишете коментар.
Вход
Потребителско име

Парола
Авто?

Регистрация / Забравена парола
На живо
Отворени залози
PsiBet
1. hugoagogo
2. seriosblack
3. HloKeY
4. eNeXPi
5. saLvation
Търсене

Psistorm.eu - шест години с българския StarCraft

Psistorm.eu използва "бисквитки" | признание-некомерсиално 3.0 | За контакти