Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Samsung Galaxy

Sirius  -  
Добър Вечер, искам да ви попитам кой телефон е по - добрия, защото се двуомя между двата: Samsung Galaxy S3 or Samsung Galaxy S4 MINI. Та кажете мнения относно това кой е по - добрия.
24.11.2013 20:14

synd 
http://www.phonea.../7788,6330
Прави си изводи, но не гледай софтуера, след като това най-лесно се сменя.
24.11.2013 20:49

DRAGooN 
Според мен нито единия защото лъскавото покритие отзад на телефоните от тази серия се излющва. Един колега има S4, телефонът му е нов, но прилича на доста стар.
24.11.2013 20:53
Редактирано от DRAGooN на 24.11.2013 20:54

NoThx  - mic  
DRAGooN написа:
Според мен нито единия защото лъскавото покритие отзад на телефоните от тази серия се излющва. Един колега има S4, телефонът му е нов, но прилича на доста стар.

Аз имам s3 от както е излезнал, около година и половина вече, и изглежда като нов, няма никакво "лющене" или каквото и да е било от този род по панела :)
24.11.2013 21:28

synd 
DooMNoThx написа:
DRAGooN написа:

Аз имам s3 от както е излезнал, около година и половина вече, и изглежда като нов, няма никакво "лющене" или каквото и да е било от този род по панела :)

И при мен никакво лющене.

Но съм сигурен, че ако решиш да го тестваш с редне, да, ще се излющи
24.11.2013 22:04

Sirius  -  
Та не разбрах, кой телефон да си купя. :D
24.11.2013 22:22

Borislav  -   
по линка на synd - s3
24.11.2013 22:26

Gnomman 
Съвет от човек, който има Samsung: не си купувай пластмасов телефон, Samsung sux
25.11.2013 14:09

synd 
Gnomman написа:
Съвет от човек, който има Samsung: не си купувай пластмасов телефон, Samsung sux

Не е пластмасов, но със сигурност не е от най-здравите.
Алтернативите пък са доста зле с изключение на HTC (imo)
25.11.2013 14:19

Gnomman 
Пластмасови са всичките с изключение на 2 - 3 модела, вземи си HTC One или iPhone не се занимавай с боклуци. Android = instant 1 day (max 2 ) battery with data transfer
25.11.2013 14:45
Редактирано от Gnomman на 25.11.2013 14:51

DRAGooN 
аз съм с нокиа лумия и по доволен не мога да бъда ^^
25.11.2013 14:58

Gnomman 
Windows phone 8 е хубав също, да :D
25.11.2013 14:59
Редактирано от Gnomman на 25.11.2013 14:59

Sweps  -   
windows phone са доста голяма боза на този етап...... Не се прецаквайте да си взимате такива телефони... Нито 1 компания не смее да направи апликации за тях, защото просто microsoft вероятно ще сменят целите системи на телефоните си от догодина... Общо взето няма смисъл от тези на този етап.
25.11.2013 15:16

synd 
Gnomman написа:
Пластмасови са всичките с изключение на 2 - 3 модела, вземи си HTC One или iPhone не се занимавай с боклуци. Android = instant 1 day (max 2 ) battery with data transfer

Да слагаш едни телефони, които са с пъти по-добри от iPhones (по характеристики) и конкурентноспособни на HTC, в една обща категория 'боклуци' е доста грешно.

А още по-смешно е да генерализираш 'проблемите' с батерия върху това, че операционната система е Аndroid или просто телефоните с Android OS имат такива проблеми.
По твоята логика всеки телефон, на който му се сложи Android OS, ще има проблеми с батерията.
Или пък HTC-тата, които ги визираш, като добри телефони, също имат проблеми с батерията, защото са с Android OS.

Истината е че проблемите с батерията идват от.... самата батерия, която производителя е избрал за конкретният модел(и разбира се хардуера играе важна роля - по-мощен - по-голям battery usage).
Аndroid-а си е достатъчно добре оптимизиран откъм battery usage и ако има някакви battery drain, то 90% от случаите, това е проблем в не-системно приложение, което пък не е разработено от Google и де факто проблема трябва да бъде насочен към конкретният автор на приложението, а не към Google(Android).
Същите случаи ги има и в iOS маркета.

А за пластмасовите Galaxy-та..... всъщност при galaxy s3 и по-новите, това е поликарбонат (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82) tl;dr - по-добър от пластмаса и значително по-издръжлив. Използва се за изработване на оптични стъкла.
Не е очудващо, че и iPhone 5C вече се прави с поликарбонат.
Така че каквато издръжливост имат новите iPhones, такава имат и Galaxy-тата. Разлика вече няма и издръжливостта е еднакво добра.
25.11.2013 15:20

NoThx  - mic  
synd написа:
Gnomman написа:

Да слагаш едни телефони, които са с пъти по-добри от iPhones (по характеристики) и конкурентноспособни на HTC, в една обща категория 'боклуци' е доста грешно.

А още по-смешно е да генерализираш 'проблемите' с батерия върху това, че операционната система е Аndroid или просто телефоните с Android OS имат такива проблеми.
По твоята логика всеки телефон, на който му се сложи Android OS, ще има проблеми с батерията.
Или пък HTC-тата, които ги визираш, като добри телефони, също имат проблеми с батерията, защото са с Android OS.

Истината е че проблемите с батерията идват от.... самата батерия, която производителя е избрал за конкретният модел(и разбира се хардуера играе важна роля - по-мощен - по-голям battery usage).
Аndroid-а си е достатъчно добре оптимизиран откъм battery usage и ако има някакви battery drain, то 90% от случаите, това е проблем в не-системно приложение, което пък не е разработено от Google и де факто проблема трябва да бъде насочен към конкретният автор на приложението, а не към Google(Android).
Същите случаи ги има и в iOS маркета.

А за пластмасовите Galaxy-та..... всъщност при galaxy s3 и по-новите, това е поликарбонат (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82) tl;dr - по-добър от пластмаса и значително по-издръжлив. Използва се за изработване на оптични стъкла.
Не е очудващо, че и iPhone 5C вече се прави с поликарбонат.
Така че каквато издръжливост имат новите iPhones, такава имат и Galaxy-тата. Разлика вече няма и издръжливостта е еднакво добра.

Благодаря synd, и аз мислех да му го напиша същото на гнома, но ме домързя да пиша толкова много :D
25.11.2013 15:24

synd 
За нищо.

Няма да се очудя ако някой каже - "synd си няма друга работа и пише walls of text" :D напълно прав ще е.
25.11.2013 15:33

Sirius  -  
Та да си взимам S3-ката и да не ми пука за нищо друго така ли? *pipopi*
25.11.2013 16:16
Редактирано от Sirius на 25.11.2013 16:17

Gnomman 
Изразих мнение на недоволен човек със Samsung просто, не че хейтя анроида, но наистина не е добър и в управлението на памет ( телефона ми забива редовно с 2x 1.2 gh и 1GB ram ), а се впечатлих от iOS memory management - а, добър е и работи, iPhone - ите - ДА мега overpriced са тук, няма спор. HTC е моята препоръка към теб, просто me not like Samsung anymore + bonus tip - вземи си телефон от Nexus серията.
25.11.2013 16:31

Borislav  -   
Gnom, ти си идиот.
Да - iOS е яко нещо, но на фона на всички пумии които трябва да изтърпиш aka Apple BS от потребителска гледна точка трябва да си камикадзе, за да се насочиш към Apple в днешни дни. Та компанията е отчаяна - за първи път опитват да се набутат в нискокласовата ниша (разбира се, fail), продават си новият OS... подарявайки го (последният MacOS е безплатен) и какво ли още не. Ценообразуването им е счупено и от тук нататак ще се движат само в една посока - надолу.

Относно Windows Phone - Sweps го написа. До края на следващата година е безмислено да си помисляш да си взимаш нов апарат, все още на хората в самата фирма не им е ясно каква ще бъде посоката, камо ли на тези които косвено се занимават с техните Mobile неща.

HTC последните месеци за първи път са на гагуба и не случайно. Преди година бяха по-добрият избор, но вече потребителите се ориентират значително по-добре и им е по-ясно за какво иде реч.

Аз лично бих избрал Samsung S4 mini, поради простата причина, че имам доста чест допир с въпросният телефон и ми пасва точно, като големина на екрана и т.н. s3 е малко по-добрият вариант (по характеристики), но не смея да кажа кой наистина е по-добър от двата. Големината на дисплея вече почва да ми бие на таблет... което не е цел на разсъждения :)

glhf

И докато си пиша:
[+] offtopic
http://gizmodo.com/htc-has-just-annou...471007835?
25.11.2013 19:00
Редактирано от Borislav на 25.11.2013 19:18

ArtOfDeath 
Хората ти казаха , HTC One момче. :)
25.11.2013 20:10

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни