Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Механична клавиатура

BateToshko 
Кафяви са суичовете на Celeritas. И аз от там съм я купувал. Произвеждат я и с червени освен кафяви доколкото знам, но от този сайт мисля, че имат само с кафяви.
05.04.2013 00:01

xen0s 
DRAGooN написа:
вече съм си харесал точно тая версия на Tt meka http://jarcompute...p;i=547423 Не е с червени но ми стига че не са сини

инак за ония сайт WTF символите бяха за евро а не за паудове ( не че знам как изглежда символа за паунд :D)

Това е клавиатурата която MKP ползваше по едно време, даже сега направиха вариант с кафеви суичове и други цветове по изисквания на Prime. Аз като копуваh се скъсах да я търся но я нямаше никъде.

Иначе това е една от най добрите механики на пазара - прави се от същия производител като Filco.
05.04.2013 07:56
Редактирано от xen0s на 05.04.2013 08:18

Xerg  - star_border  
Das Keyboard - това е клавиатурата! :)
06.04.2013 16:35

chukolna  -   
дас е качество но винаги ме е изнервяло как горе в дясно е издута така на горе, иначе навремето и аз мислех за дас таи като излиза по ефтина от филкото
06.04.2013 17:00

DRAGooN 
яка е да, ма сините суичове вдигат много шум и лично мен ме дразнят затова
06.04.2013 17:54

synd 
Ok guys, взех си Zowie Celeritas Brown Switch UK layout (уж).
Снимки here -> http://www.facebo...24e1debc77

Ето и едно shameless ревю
Като първи впечатления за 3 часа употреба.... мноо добра!
Brown switch-а ми е достатъчно шумен, така че не съжалявам, че въобще не съм си и помислял за син суитч.
Обаче feedback-а на клавишите е толкова лек, че даже не се и усеща. Най-големият ми страх беше, че с този feedback значително ще се забавят по-бързите играчи, но доста бързо връща копчето в началната си му позиция.
Като твърдост, доста са меки клавишите. Очаквах да са доста по-твърди, но и същевременно ако бях взел червени сиутчове, със сигурност щяха да ми бъдат прекалено меки.

Също важно за отбялязване, е че клавиатурата няма никакви крачета. Обаче има едни огромни 'линии' гума, които стопират всякакво движение на клавиатурата. Много бързо се цапат и за незначително-малкото време, което имам с клавиатурата - вече са мръсни. Изглежда че и няма как да се почистят напълно без да се нарани повърхността им и да се изтрие гумата. Не болка за умиране, защото поне е под клавиатурата xD

Още няколко екстри са налични с the almighty ZOWIE копче. То е между десният alt и menu key, като според мен menu копчето можеше 100% да се премахне. Сигурен съм че 95% от хората не са го ползвали, включително и аз.
С натиснато и задържано Zowie копче, f1-f6 изпълняват функциите на global media бутони. Няма значение дали си in-game или в някое друго приложение, се ще работят.
А f9-f12 са "PS/2 speed бутони". По подразбиране клавиатурата е на USB, но има и PS2 преходник. Тези 4 копчета се използват, за да се намали/увеличи времето за реакция на бутоните. По подразбиране в USB, клавиатурата има интерполация от 1000hz - 1ms, а по default Hz портовете работят с 60-89hz (ако не се лъжа). Така че ще можете да "overclock-нете" на 125/250/500/1000hz без какъвто и да е било софтуер. До 250hz може да се clock-не и в Windows настройките, обаче по-нагоре - не.

Така че оставям последни редове за единственият минус на клавиатурата - височината на редовете клавиши. След като няма крачета клавиатурата, тя има една, единствена възможна височина на клавишите. Тази, която екипът на Zowie са избрали на мен лично ми допада, с едно изключение - първият ред клавиши (ctrl, windows, alt, space...), който е малко по-нисък от това, което трябва да е. Така вторият ред е на прекалено голямо разстояние и ако се опитваш да натиснеш някое копче от втория ред с палеца, то той ще ти се набие в ръба на клавиша от вторият ред. Не е толкова досадно, но се иска малко свикване с това и допълнително присвиване на палеца.

Overall: изненадан съм че UK layout-а има голям ляв shift и така много по-лесно се добавят неща към контрол групите ингейм. Очаквах дясната страна да е с по-големият shift, а отляво да е сместен и досадният (за мен) / и ? бутон. Май съм изкарал късмет!
Така че, който мисли че това е достатъчно за него, да си купи Zowie Celeritas (http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|17657) . Hl-eshop също супер бързо реагираха и още на следващият ден я пратиха по куриер и до последно ме питаха дали е пристигнала клавиатурата и дали ми харесва. Thumbs UP!
09.04.2013 22:10

chukolna  -   
честито !
09.04.2013 22:16

NoThx  - mic  
Евала батко беше ми много приятно да прочета ревюто ти, вече и аз се замислям дали да не скоча на някоя механична клавиатурка :)
09.04.2013 22:40

BateToshko 
Няма кво да се чудиш, Коце! Скачай веднага! :) А и ти си имал възможността да пробваш не една, така че имаш вече база за сравнение и избор.
09.04.2013 23:16

synd 
Благодаря ви!
Също забравих да спомена няколко интересни наблюдения върху шума на клавишите.
Първите 6 клавиша от лявата страна на всеки ред са значително по-шумни от останалите 6-8. Като ниво на шум, по-тихите 6-8 от дясната страна, са еднакво 'тихи', колкото всички останали клавиши по клавиатурата - numpad/insert/home/pause/print screen и т.н.
И очудващо големите клавиши, като space/backspace/enter не скърцат и не са по-шумни от останалите клавиши, което е стандартно при останали механични клавиатури.

П.П ако имате още някакви идеи какво да тествам, казвайте. xD
09.04.2013 23:32
Редактирано от synd на 09.04.2013 23:33

chukolna  -   
стига си тествал, почваи да играеш и си се наслади на клавиатурката. :)
09.04.2013 23:44

MetHiX  - tv  
A как е на вкус??

[+] Spoiler
TrollFace

Честито батко,много е яка , мислех да я крада от батетошко, но потенциално вече мога и от теб :)
10.04.2013 00:04
Редактирано от MetHiX на 10.04.2013 00:05

xen0s 
Супер изглежда борда, честито!
10.04.2013 10:55

DRAGooN 
забравих да се похваля че си взех Tt MEKA :D

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/419050_535268836536566_1085241736_n.jpg

не е тая версия която исках, ноо и тая е прилична
09.06.2013 19:49
Редактирано от DRAGooN на 09.06.2013 19:54

ZooNTRackS 
Честито.
Имам един въпрос.Нагоре чета за някви червени , кафеви , сини , черни суитчове.Какво значат те
09.06.2013 20:29

synd 
@Dragoon gj! Честита да ти е :) А каква си искал да си вземеш? Imo и тази е cool. Доста малко място заема, а и десният shift е на много удобно място, за добавяне към ctrl group 7,8,9,0.

@Zoontracks http://www.overcl...st_6009482
09.06.2013 20:54

DRAGooN 
еми исках тая версия защото най се доближаваше то клавиатурата с която си бях. Бекспейса е по голям, има уиндоус кий, копчета за аудио и други дребни неща с които бях свикнал

p.jarcomputers.com/680x680/KBDTTMEKA_680x680.jpg
10.06.2013 03:47

Sweps  -   
Преди малко си купих същата...
13.06.2013 19:53

DRAGooN 
честита ! С удоволствие бих продал моята та да си купя тая Fuck Yeah
13.06.2013 20:10

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни