Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Механична клавиатура

DRAGooN 
спам да има
03.04.2013 11:18
Редактирано от DRAGooN на 03.04.2013 12:22

Fluch 
В амазон продават различни търговци. Те са само посредник нещо като ибей. Зависи от доставчика. Свържи се с него.
03.04.2013 11:24

Manny 
Първо провери дали определения от теб продукт може да бъде доставен в България. Повечето продукти в amazon са лимитирани до Америка, Канада и UK. Не съм поръчвал нищо голямо от там само музикални дискове съм поръчвал и доставката беше на прилична цена 10-на лв за няколко диска (които идват за 4-5 дни до България) но клавиатурата е много по тежка и нямам идея колко ще струва.
Иначе и в България вече има клавиатурки примерно аз съм се спрял на една Tt Meka която скоро ще си поръчам и е около 120лв.
03.04.2013 11:38

DRAGooN 
ае като цяло не ми допадат цените в долари и това че трябва да имам пари в картата което е супер дразнещо. Tt MEKA е май единствена свястна клавиатура на бг пазара. Пред нея предпочитам SS G6v2 но в никой бг сайт я няма налична + тва че няма версията с червени суичове
03.04.2013 11:46

TechnicS 
Аз съм от вчера с Razer BlackWidow tournament edition (механична). Тепърва ще видя как ще ми допадне - както за игра, така и за извън игра. На този етап се чувствам доста комфортно докато пиша, с малкото изключение, че ми липсва 'малкият' ентер в дясно, за който чак сега осъзнавам колко често съм го ползвал :Д
Иначе в амазона, доколкото си спомням, преди да бъде направена поръчката изписва каква ще е цената на доставката (ако е възможно до България). Ако ли не - подозирам, че ще бъде нещо от сорта на $15-20 ($30 като абсолютен максимум по мое мнение).
03.04.2013 12:06

DRAGooN 
Отказвам се да пазарувам от тоя сайт защото ми е адски дискомфортен. Инак темата няма да е лошо да я прекръстя :D
03.04.2013 12:21

DRAGooN 
Razer BlackWidow tournament edition я гледах вчера и ми хареса НО не ми допада идеята за сини суичове. Като цяло на рейзър най сетне им светна да направят разумна клавиатура. Не като всички досега с разни излишни копчета които ненужно оскапяват и светещите глупости и шантави форми. Все пак тва не е космически кораб а клавиатура :D
03.04.2013 12:25
Редактирано от DRAGooN на 03.04.2013 12:26

Manny 
G6v2 е с черни switch-ове, както и TT (Папазов) Мека. И аз харесвам червените, но не намирам нищо на такава цена, което да ми харесва толкова като размери на клавиатурата. Мека ми харесва защото е пълна клавиатура има NumPad но са я събрали малко за да е по-къса и ще ми влиза в раницата което е важно за мен, защото няма да ми се налага да я нося с онези пазарски чанти за клавиатури.
BlackWidow Tournament Editiona също много ми харесва защото е по-малка и може да се носи с раница и съм я пробвал един път доста приятна за работа клавиатурка. Единствената спънка за мен са тия най-омразни за мен сини switch-oве. Аз съм пробвал кафеви, червени, черни и сини (никога не съм пробвал белите) и като чисто по вкус и лично мнение сините най не ми допадат. Най-много ми харесват червените. Но явно ще си взема клавиатура с черни защото е по-ефтина и приятно малка :).
03.04.2013 12:28

NoThx  - mic  
DRAGooN за пореден път съм изумен от нещата който не ти допадат, това че цените са в долари ? искаш да пазаруваш от чужденци в левове ли ? Трябва да имаш пари в картата ? а къде иначе да ги държиш тия пари, в буркана под леглото ли ?

По темата, както повечето хора са ти казали вече повечето търговци не доставят до България, но може да се свържеш с тях и да ги помолиш директно, много от тях са коректни и ако и ти си коректен с тях можете да постигнете добра сделка. Също имай предвид че ако случайно поръчаш от америка, а не от европа, клавиатурата ти ще я спрат на митницата и ще трябва да платиш и мито. Моето лично мнение е че по-добре първо да видиш клавиатурата и да я пробваш, от колкото да я поръчваш на сляпо от чужди сайтове, също така, ако говориш с някоя бг фирма (сещам се поне за 2 който поръчват SS) мисля че ще могат да ти доставят точно тази клавиатура която искаш с червените суичове при следващото си зареждане на стока, което обикновенно става на 2 месеца.

EDIT : Видях че докато съм писал отговора си се отказал от амазон, тогава обърни внимание на последното което съм написал за българските фирми :)
03.04.2013 12:34
Редактирано от NoThx на 03.04.2013 12:36

DRAGooN 
№9 нямам намерение вече да купувам от амазон заради което прекръстих темата. Питах в озон и ми казаха че ще имат SS G6v2 най рано в края на месеца
03.04.2013 12:40

BateToshko 
6gv2 никак не ми хареса на мен. Бих ти препоръчал black widow TE вместо нея.
03.04.2013 12:50

TechnicS 
Аз от вчера съм запознат с т.нар. switch-ове и не съм много наясно. Единственото, което знам е, че клавиатурата ми звучи точно като на Sea[Shield] като го гледам на snipealot2 @ TL ^ ^
03.04.2013 13:07

Manny 
Да и аз, ако парите не са проблем ти препоръчвам Zowie или Das keyboard.
03.04.2013 13:16

BateToshko 
Zowie и DAS вече са друг клас клавиатури. Но ако има и му се дават пари за тях е много по-добре от Razer/SS
03.04.2013 13:20

MetHiX  - tv  
DRAGooN написа:
ае като цяло не ми допадат цените в долари и това че трябва да имам пари в картата което е супер дразнещо.

другуят начин е с пощенски гълъб.вързваш му за крака български лева и той долита,хвръква до Change-a,сменя валутата,отива до магазина и ти донася клавиатура.Може да е малко осуркана и поодраскана,но полетът не е лек!!TRUE STORY

А като оставим изцепките на драгун настрана,
вземи си Zowie Celeritas, CM Storm Quickfire Rapid , CM Storm Quickfire Pro , tT Meka (доста добра с cherry mx black), Razer Blackwidow TE Tenkeyless (лично на мен не ми допада заради cherry mx blue switch-овете).Първите няколко са с по 50-60 лева по-скъпи, но ако ще си вземаш механична клавиатура ти препоръчвам да не пестиш,удоволствието наистина си заслужава.

Като перфектния баланс между качество,готини switch-ове,цена и достъпност на българския пазар бих ти препоръчл tT Meka.Фантома,един авер,си взе такава и аз съм изумен колко е добра :)

ПС : не си взимай steelseries 6gv2,пробвай задължително CM Storm Trigger TK с cherry mx red и cherry mx black ги има.Тя е и tenkeyless,което е много приятно допълнение за мен лично.

ПСПС : ако те интересуват наистина висок клас клавиатури пробвай Das, Ducky Shine ,
Filco Majestouch. Просто нахвърлям идеи за добри клавиатури,за които знам
03.04.2013 13:44
Редактирано от MetHiX на 03.04.2013 13:50

Klokotnitza 
От някой друг месец съм с Tt Meka(cherry mx black) и осезаемо 4 гейта ми е по-добър :]]
03.04.2013 14:04

MetHiX  - tv  
много добра клавиатура е. като цяло имам чувството че switch-овете са някакъв много приятен консенсус междy cherry mx black и cherry mx red,просто много приятно се усеща натискането на switch-а - не изисква толкова много сила колкото другите black switch-ове и едновременно с това не "хлопа" като супер леките cherry mx red.

пс: и много приятен звук издава,не е прекалено clicky и можеш да играеш с нея докато някой в стаята спи Not Bad
03.04.2013 14:07
Редактирано от MetHiX на 03.04.2013 14:09

Klokotnitza 
TRUE STORY
03.04.2013 14:26

chukolna  -   
Наи важното при избора на механична клавиатура е че колкото и да четеш колкото и хора да ти кажат някакви неща това никога няма да ти помогне изцяло. Единствения начин да си намериш механичната клавиатура която наи много ти допада на теб е да е пробваш.

Аз сам с Филко от доста време, не бях е пробвал преди това но за мен просто Филко си остана елита в жанра и за това рискувах, и то риска не беше малак таи като клавиатурата е много скапа, и факта че е доста тежка прави и доставката сравнително скъпа. Естествено риска се оказа повече от оправдан и сега с рака на сарцето след като вече сам пробвал и видял на живо голяма част от механичните клавиатури мога да кажа и да си отдахна че сам направил правилния избор за себе си.

От другата страна на барикадата като наи негодна механична клавиатура(за мен) бих сложил реизерската а именно черната вдовица, просто тези сини бутони, начина по които кликат и самата клавиатура като цяло са ми много противни.

Ако желаеш филко, това е наи доброто място за закупуването и в европа.
http://www.keyboa...
03.04.2013 14:42

BateToshko 
Филкото е един път просто. Веднага след като пробвах филкото на чуколна много се запалих по механичните клавиатури. Иначе според мен каквато и механична клавиатура да си вземеш няма да съжаляваш.
03.04.2013 15:52

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни