Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

С батерия или без батерия :)

Viper 
Здравейте,
имам един въпрос, тъй като много мои приятели като ползват лапот с адаптер си махат батерията и като ги питам защо те ми отговарят, че са чели и чували, че така се съхранявал животът на батерията, вярно ли е това според вас? Аз лично не си правя труда и си мисля, че е малко или много bullshit. Но все пак да се допитам до други мнения.
04.11.2012 15:06

Tangra 
Аз съм с лаптоп, цъках без да махам батерията и малко по малко умираше..Сега даже не мога да го включа на батерия...Та махай ВИНАГИ батерията когато цъкаш или си у вас! Thumbs UP!
04.11.2012 15:23

sviniata  -   
Да вярно е.
Винаги, когато си на адаптер - изключвай батерията - съсипва се
04.11.2012 15:23

Manny 
Батерията си има живот да. Много зависи от каква марка е лаптопа и какъв вид е батерията. Някой лаптопи директно изключват батерията при наличие на захранване. Други има качествени батерии. Зависи.
Почти няма лоши страни на това да си извадиш батерията. Проблем е ако зхранването е лошо и батерията я няма. Защото батерията нормализира постъпващото напрежение работи като UPS на лаптопа. Ако захранването не е оригинално или непостоянно (повредено) е хубаво да си оставиш батерията защото в някои случай батерията може да ти спаси лаптопа от Токов удар или по-високо напрежение. (но това е нещо което почти никога няма да се случи)
04.11.2012 18:02

chukolna  -   
сащо сам чувал че батерията се загрвява и дига като цяло температурата в лаптопа което определено би сакратило живота на чарковете в далгосрочен план
04.11.2012 18:09

BateToshko 
заеби чарковете, аз като играя с батерия ми насича ск2, а без батерията е ОК
04.11.2012 19:01

DRAGooN 
мммд да няма как да не се скъси живота на батерията защото когато е на лаптопа, той черпи енергия от нея а с кабела я зареждаш. В това няма смисъл защото се прецаква батерията както вече знаеш :)
04.11.2012 19:43
Редактирано от DRAGooN на 04.11.2012 19:55

LorD DemoniC 
Без батерия джиткайте, не ми се обяснява 1 час защо ...
04.11.2012 19:59

LETALiS  -   
Трябваше да питам и аз в псисторм-а преди да си замине моята, но за друг път ще си знам.
04.11.2012 20:00

chukolna  -   
Лорде обесни на простосмарните, когато имаш време
04.11.2012 20:15

LorD DemoniC 
Всяка една батерия на захранване прави заряд и разряд - дори и минимален! Това "убива" батерията бавно, но сигурно ... Отделно като махнем циклите заряд/разряд ... загряването също "убива" батериите ... смяната на работната температура, дългото използвате (цял ден да циклиш) ... На кратко казано ако не знаеш една батерия има катод и анод (плюс и минус) на Литиево-Йонните (с каквито са модерните лаптопи, и телефони/смартфони и т.н) катода се "деформира" на "атомно ниво" или по правилно казано "решетката" на атомната структура се "изкривява" и "чупи" което следователно променя и физичните свойства на материала ползван за катод ... а той май беше алуминий на повърхността - не знам точно къде се намира лития , че той е мек и много лек метал ... Трябва някога да надробя една батерия и да я видя на микроскоп :D

Като цяло махайки батерията при захранване 220/адаптер 7.5-16V (различни лаптопи различни волтажи) вие и спестявате цикли и загряване = на повече живот ... и те така ...
Едва ли съм обяснил точно и правилно ама толкоз мога само ...
04.11.2012 21:27

Viper 
Добре, след 2 години стабилна употреба с батерия, почвам да го ползвам без батерия :D
05.11.2012 19:41

chukolna  -   
ty
05.11.2012 22:26

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни