LETALiS -
От известно време в мен се наслагва недоволството от съдържанието в Интернет, публикувано от повечето новоизлюпени новинарски сайтове. То бива промотирано къде ли не и чрез залъгващи или направо неверни заглавия се опитва и по-тъжното - успява да привлече внимание.
Знам, че жълтото продава, но нека все пак не преиначаваме и така наречените "сериозни" новини. Много популярно е, например, да се напише нещо от сорта на "Въвежда се един какъв си данък/закон" и чак когато човек се зачете разбира, че става дума само за обсъждането на някаква идея - нещо не съвсем едно към едно със заглавието. Разбирам, че подобна политика на публикуване може би е единственото решение, за да могат съответните медии да се държат над повърхността, но пък това не може да ме накара да го толерирам. В спортните сайтове пък се говори поне толкова за живота на спортистите извън спорта, колкото и за самата спортна дейност. Любимите теми са секс и скандали, а по възможност и двете - често силно преувеличени, за да "шокират" дирещото информация око.
В този ред на мисли, има ли уебсайтове, на които имате доверие и публикуват качествени или да го кажем иначе, добри, стойностни материали?
Нека не го ограничаваме само до новини. Статиите могат да бъдат с широк спектър на тематика.