Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Бъг с реп иконите на крафта

DRAGooN 
Здравейте, от доста време насам имам този проблем с иконите на реповете от крафта http://picbg.net/...667408.png
Дори и след преинсталация на Windows пак не се оправят. Опитах с Icon Cache Rebuilder и Disk Cleanup но нямаше положителни резултати. Ако някой знае какъв е проблема, моля да сподели.
23.09.2012 20:42
Редактирано от DRAGooN на 23.09.2012 21:57

BadManners 
Като му зададеш Open with и избереш StarCraft II.exe пак ли е така?
24.09.2012 00:31

DRAGooN 
за съжаление да :(
24.09.2012 07:52

Xerg  - star_border  
[H]Cannot open replays

Доколкото знам, иконата се определя от програма, която си избрал да зарежда даден тип файлове. Увери се, че отваряш повторенията с точната програма - не задължително StarCraft II.exe.

И още нещо, несвързано с темата. Добре е да направиш разширенията на файловете постоянно видими. Някой ден ще отвориш видео файл, напримери, а ще се окаже .exe и тогава си е таковало таковата. :)
24.09.2012 14:06

Xerg  - star_border  
As watching replays via SC2 client's replay browser seems working fine, you might mean watching replays by launching them e.g. from desktop? For this you have to use SC2Switcher.exe that can be found from support directory: [path to sc2]\Support\SC2Switcher.exe

For me on Win7 the SC2 updater had messed the paths in win registry and I had to manually fix them. The updater had used mixed slashes & backslashes (/ & \) as directory separators in the path (should be \). You might want to check the registry key [HKEY_CLASSES_ROOT\Blizzard.SC2Replay\shell\open\command]. But it is not recommended to edit the win registry if you do not know what you are doing (you may also need to check other keys, search for sc2replay). Also as a cosmetic issue they have removed the icon for replay files (only the main sc2 icon remains).
24.09.2012 14:11

DRAGooN 
еми само главната икона се слага на реповете т.е. не са зелени с някъв знак на тях както трябва. Явно е тва което пише със задебелените букви. Ако е така как може да се оправи?
Къде точно е тва с наклонените черти за да видя дали да не е пък от него?
24.09.2012 23:12
Редактирано от DRAGooN на 24.09.2012 23:12

Xerg  - star_border  
В системните регистри е въпросният ключ: [HKEY_CLASSES_ROOT\Blizzard.SC2Replay\shell\open\command], но там се пипа ако повторенията не ти се зареждат в играта при двойно щракване.

Относно иконите, ако е възможно някой PsiStorm-ър с обновен StarCraft II да потвърди така ли е или не?

П.П.

Така де, с обновен StarCraft II и Windows 7. Иконите на replay-ите като на непознат файл ли ви излизат?
24.09.2012 23:29
Редактирано от Xerg на 24.09.2012 23:34

DRAGooN 
като на непознат, но като ги направя да се отварят със стареца стават така http://imgur.com/...
24.09.2012 23:37

Xerg  - star_border  
Щом Blizzard са решили да премахнат иконките с 1.5 (все още не съм твърде сигурен), нищо не те спира сам да си ги промениш, стига да я имаш въпросната икона някъде.

Пробвай тази програма:
Default Programs Editor

Тези ръководства също:
How to Change the Default Icon of a File Extension in Windows 7
How to Change a File Type Icon in Windows 7 and Vista
24.09.2012 23:45
Редактирано от Xerg на 24.09.2012 23:46

DRAGooN 
тва ми се стори твърде дълго за четене но с помоща на програмката успях. Създадох реп икона и чрез програмата направих реповете да се показват с тази икона TrollFace
25.09.2012 00:14

Xerg  - star_border  
Thumbs UP!
25.09.2012 00:15

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни