Replays
StarCraft 2
BroodWar
Heroes of the Storm
Random

Как да предотвратим различни проблеми с китките

AGmurdercore 
Гледах стрийма на Jedi и забелязах, че в заглавието пише, че има Carpal Tunnel и се сетих за клипчетата с различни упражнения за предотвратяване на такива гадости, понеже аз имам хронични проблеми с китките от ~15 години и на скоро имах период от 2-3 седмици на непоносими болки, та реших да пробвам разтяганията. Бях много изненадан когато открих, че след 1-2 седмици болката напълно изчезна и вече ~2 месеца след това не съм имал никакви проблеми. Правех упражненията от това видео http://www.youtub..._embedded# , което г/д е съкратена версия на http://www.youtub...UyMNyrOHJQ . А тук на гости на 2GD е физиотерапевт, работещ с геймъри по разни турнири и с адски много други спортисти http://bg.twitch..../321764502 (започва на приблизително 2 часа и 31 минути, но нарочно не го слагам с времеви таг, защото няма аудио). Надявам се повечето от вас да се замислят и да започнат да правят поне 2-3 от различните видове упражнения поне по 1 път на ден за по 1-2 минути, гарантирам че ще помогне много и предотврати много главоболия в бъдеще.
20.09.2012 12:52

NoThx  - mic  
Мен от известно време ме наболява китката, а като се има предвид че не играя определено явно не ми е толкова читава китката, ще разгледам линковете, мисля че за много хора ще е полезно :)
20.09.2012 13:23

LETALiS  -   
И аз имах такива проблеми в началото на годината. След това поспрях да играя и всичко отшумя. Макар че самата работа на компютъра сякаш ми идваше в повече, не само играта. И от тогава си затвърдих убеждението, че във всичко трябва да има баланс.

[+] Spoiler
Освен в терана! INF3CTED
20.09.2012 13:26

insignia 
more FAPS , more FAPS Fap Fap Fap Fap Fap Fap Fap Fap Fap
20.09.2012 15:14

AGmurdercore 
Тези упражнения са подходящи без значение какво правим и дали играем или не. Идеята е че през деня сухожилията се стягат и с тези неща ги освобождаваме/разтягаме. Така че и да играете и да фапвате се тая хубаво е да ги правите дори по 1 път на ден, а както се вижда от клипчетата се правят супер бързо :)
20.09.2012 16:45

Psyclon 
Моите китки са ок, но за сметка на това имам проблем с някаква жила (нямам представа какво точно е) под палеца на дясната ръка, която при продължително цъкане се опъва - болката не е кой знае каква, но ми става много неудобно да държа мишката и в общи линии трябва да спра за деня.
Иначе тези упражнения наистина са много полезни, започвал съм да ги правя, но след два-три дни просто забравям (това се случва и когато трябва да пия някакви хапчета, голяма склероза съм).
20.09.2012 17:51

fozyBG 
А някакви тренировки за мислене примерно има ли?
20.09.2012 18:49

insignia 
училище , университет , четене на книги , не-гледане на турски сериали , вип брадари , телевизиq планета .
20.09.2012 18:56

NuclearMan 
Инси ти кога си чел книга ве :Д
21.09.2012 10:53

Manny 
Аз имах проблеми с дясната китка преди години имам две малки операции на нея (имах проблеми със едно сухожилие). И беста лошо защото когато китката ти е след операция в следващите 2-3 месеца сухожилието ми зарастваше и неможеш да върша никаква дейност свързана с бутане, което си напомнях с болка защото разполагах със всичката си силна при дърпане на нещо но ако се наложи да бутна нещо минимално болката беше ужасна. Даже сменях скорости на колата с лята ръка или с лакът (бях станал специалист).
Аз не правя упражнения но обичам през 2-3 игри или през 1 час ако правя нещо на компютъра да ставам за малко и да си поразтегна ръцете и да повървя из апартамента (главно до кухнята :) )
21.09.2012 12:42

Psyclon 
(главно до кухнята :) )

TRUE STORY
21.09.2012 13:05

LorD DemoniC 
Играйте баскетбол , плувайте и си давайте почивка при умора ... това е :)
21.09.2012 13:45

NuclearMan 
Няма такива филми играйте старец по 16 часа на ден ... това е:)
21.09.2012 13:55

AGmurdercore 
Точно това е идеята да не се ограничава времето за игра, но въпреки това да се отделя и някакво (дори минимално) време и за здравето, а не да се налагат сериозни неща като операции след които няколко месеца няма да можеш да хванеш мишката.
21.09.2012 15:52

Manny 
Моята операция беше заради генетичен проблем. Едното ми сухожилие през няколко месеца се надуваше. Сухожилията са пълни с течност нещо на желатинена основа (обяснявам го така щото съм пълен noob на тема лекарски термини). Организма ми произвежда повече от тази течност и сухожилието ми се подуваше и в част от него се образуваше балон който се оправи след операция операцията беше около 20-30 мин но после 2-3 месеца беше мъка защото има шевове и сухожилията зарастват и тн и тн.. Дигнах около 15 килограма щото се оказа че дори едно просто бягане е достатъчно свързано с ръцете, че да боли много и да немога да бягам :).
21.09.2012 16:19

Facebook       Twitter       От 18.11.2007      За съдържанието       Пиши ни